Asigurăm soluții

pentru clădirile /spațiile rezidențiale

cât și pentru cele industriale

SISTEME DE CONTROL ACCES ȘI PONTAJ

Sisteme de control acces și pontaj
Sistemele de control acces pot fi utilizate fie pentru a restrictiona accesul în anumite zone, pentru a impedica pătrunderile neautorizate în anumite zone, fie pentru a ține evidența persoanelor care au acces în acele zone. Cu ajutorul acestor sisteme, pontajul angajaților a devenit mai sigur și mai eficient că niciodată. Putem ști cu precizie timpul petrecut de aceștia la lucru sau ora de sosire și de plecare a angajaților. Sistemele de control acces și pontaj se compun din următoarele echipamente: centrală de control acces (sau/și pontaj), cititoare de cartelă (magnetice sau proximitate), tastaturi cu cod, cititor de amprentă, butoane REX (request to exit), software, yala electromagnetica.

Centrală de control acces – dispozitivul care gestioneaza punctele de control al accesului, cititoarele, modulele, yalele elextromagnetice, etc. Prelucrează informațiile primite de la cititoare și în funcție de tipul de acces trimis impulsuri de deschidere/inchidere a yalei elecromagnetice și memorează toate datele referitoare la acces. Pe baza acestor evenimente memorate pot fi create diferse rapoarte de pontaj ce pot fi exportate și folosite în programe de contabilitate.

Cititor cartelă proximitate – citirea cartelei de proximitate se efectueaza la trecerea acesteia prin dreptul cititorului, nu este nevoie de contact direct cu cititorul. Distanță de citire difera în funcție de tipul cititorului și de tipul de cartelă.

Citor biometric - tehnologia biometrică permite identificarea fără eroare a unei persoane pe baza amprentei acesteia. Aceasta metoda este una dintre cele mai sigure deoarece exista garantia că nimeni nu poate realiza pontajul în locul altei persoane. Exista diferite tipuri de cititoare biometrice: scanare amprentă deget, scanare iris, scanare palma, scanare voce.

Tastaturi de acces – adesea utilizate datorită modului simplu de operare. La tastarea unui cod valabi se vă activă o ieși re de comanda a usii.

Butoane REX – folosite în cazul în care nu se doreste controlarea iesirii dintr-un spațiu securizat.

Software – permite programarea sistemului și a cititoarelor, definirea accesului, definirea nivelelor și a programului de acces, definirea și afisarea rapoartelor, controlul on-site al dispozitivelor, etc. Pentru că acesta să functioneze este necesara legarea centralei de acces la calculator. Acest lucru se folosește prin RS232/RS485 sau cu ajutorul portului Ethernet al centralei.