Asigurăm soluții

pentru clădirile /spațiile rezidențiale

cât și pentru cele industriale

SISTEME DE DETECȚIE ȘI SEMNALIZARE INCEDIU

Sistem de alarmă antiincendiu- Sistemele de alarmă la incendiu sunt foarte utile, mai ales pentru spațiile unde se lucrează în conditii care pot genera incendii (ateliere de tamplarie) dar sunt recomandate și pentru spațiile comerciale cu risc de incendiu, birouri, hale, depozite, etc. Un sistem de alarmă antiincendiu poate conține următoarele echipamente: centrală de incendiu (convențională, adresabila), detectori (fum, monoxid de carbon, gaz, temperatură, combinate), butoane de incendiu, module, sirene și indicatoare opto-acustice.

Centrală de incendiu – este un sistem specializat în supravegherea, recepționarea și interpretarea implulsurilor transmise de catre detectori sau butoane manuale. Alegerea tipului de centrală se face în funcție de optiunile dorite, de dimensiunea obiectivului, numărul de zone, etc. Centralele de incendiu sunt de două tipuri: convenționale și adresabila. Centralele convenționale se recomandă pentru supraveghera obiectivelor mici și mijlocii. Centralele adresabile au același principiu de funcționare că și cele conventionale,diferenta constă în modalitatea de conectare a elementelor detectoare și de modul în care centrală citește și interpreteaza impulsurile primite. Avantajul major este că fiecare dispozitiv conectat pe bucla este identificat de o adresă unică astfel identificarea zonelor cu probleme se face foarte usor. În acest fel, sistemul adresabil poate avea în componenta nenumărate elemente de detecție și semnalizare.

Detectori de fum – detectează fumul eliberat de arderea diverselor tipuri de materiale și transmite impulsuri centralei de incendiu.

Detectori de temperatură – detectează o creștere de temperatură peste pragul admis. Aceștia pot funcționa independeți sau sunt integrați într-un detector de fum.

Butoane de incendiu – sunt folosite pentru acționarea manuala a avertizarii inceputului de incendiu.

Sirene – au rolul de avertizare acustică a inceputului de incendiu. Sirenele pot fi de 2 tipuri: interior și exterior. Sirenele de interior pot fi alese în funcție de culoare sau design și pot fi acustice/luminoase sau ambele. În general, acestea nu sunt prevazute cu acumulator. Sirenele de exterior sunt construite cu grad de protecție IP 55 sau IP 65 , imune la conditiile atmosferice. .